Beauty | Gezichtsreining routine

Ik merk dat ik het bloggen erg leuk vind, maar ik lees graag bij andere blogs over beauty producten dus ik wil jullie ook mijn geheimen laten zien. Ik zal hier nog niet een expert in zijn zoals Beautygloss en VeraCamilla, maar hey ik doe mijn best en ik vertel je wat mijn ervaringen zijn.

Struggles

Sinds ongeveer een jaar merk ik dat mijn huid aan het veranderen is (anders gezegd; volgens mij word ik oud). Mijn huid heeft meer voeding nodig en ik heb heel snel een hele droge huid rondom mijn ogen. Omdat het zo droog is ga ik dan ook meer wrijven in mijn ogen waardoor het dus alleen maar erger wordt. Ik heb heel vaak last van blaasjes rondom mijn ogen en schilfertjes. Nu ziet dit er ten eerste ontzettend ongezond (zeg maar gerust heel naar) uit, maar ten tweede ik doe ontzettend mijn best om ze dus niet zo droog te laten worden door er van alles op te smeren, alleen het komt steeds terug.

Ik heb in de afgelopen maanden van alles getest en dat wilde ik even met jullie delen hieronder, want eindelijk heb ik producten gevonden waarbij mijn ogen niet meer droog zijn nadat ik de make-up eraf haal en dat mijn huid gezond en gevoed aanvoelt.

Zoals je hebt kunnen zien heb ik van alles gebruikt, nu heb ik niet eens de schoonmaak doekjes en baby doekjes meegerekend. Want ook die heb ik natuurlijk gebruikt (wie niet, ze zijn zo lekker makkelijk).

Verschillende merken

Ik heb het huismerk van de Boni Derlon een lange tijd gebruikt, dit is ook de make-up remover die mijn moeder gebruikt (lekker goedkoop ook gelijk). Maar ik gebruikte deze meer als mijn eigen middeltjes op waren. Deze vond ik op zich wel prima maar had het idee dat ik erg hard moest boenen voor mijn mascara er een keer volledig af was.

Derlon Reinigingslotion €1,39

Daarna heb ik heel lang de Olaz oogmake-up reiniger gebruikt. Deze vond ik erg fijn om enkel mijn mascara en eyeliner mee af te krijgen. Maar ik vond hem erg vettig en had erna niet het idee dat mijn huid nou echt schoon was.

Olaz oogmake-up reiniger €4,49 (tegenwoordig is zelfs de verpakking veranderd, moet je nagaan hoe oud de mijne al is, is die überhaupt nog wel goed hmm)

Vaseline is iets wat ik altijd wel in huis heb en dus heel vaak gebruik om de droge plekjes op mijn huid weer soepel mee te krijgen. Dit werkt vaak wel, alleen vind ik dan altijd dat je huid zo vettig is. En ik weet eigenlijk ook niet of het zo gezond is om in je gezicht te gebruiken (had ik al gezegd dat ik een amateur was).

Vaseline original pure petroleum jelly 100ml €1,99

Bij de Douglas ben ik een keer langs gegaan en heb ik voor het eerst in mijn leven een dag/nacht creme gekocht. En een face wash want ik zag dat alle youtubers dat deden in hun skincare routines (hoezo ik volg de horde). Zij zeiden dat mijn huid niet droog was maar wel vocht te kort had, dus ik kreeg een vochtinbrengende creme mee. De face wash zelf is van de Douglas, deze gebruik ik nu nog steeds elke dag onder de douche om mijn gezicht goed te reinigen.

Douglas Collection – Aqua Focus Moisturizing Gel Cream Dagverzorging €19,99
Douglas Collection – Soft cleansing foam €9,99 (ik kan het product niet meer vinden op de site, maar heb ze wel in de winkel zien staan)

Lush

Van de Lush producten ben ik al vanaf moment 1 fan, ik vind de producten super fijn en ze ruiken heerlijk. Helaas hebben wij geen bad, dus ik heb geen badbomb collectie om aan jullie te laten zien. Wel heb ik in Rotterdam, een tonic (opnieuw gezien bij de beautygoeroes) en een gezichtsreiniger die ruikt naar koekjes, gekocht. De tonic gebruik ik bijna elke dag nadat ik mijn make-up eraf gehaald heb. De koekjes ruikende facewash gebruik ik niet al te vaak, stiekem bang dat ie op gaat. Dit is overigens net een nieuw potje.

Angels on bare skin – reinigt en kalmeert 100ml €9,95
Tea tree water – reinigend en verfrissend 250ml €13,25

Garnier

Met Garnier heb ik dus echt een haat/liefde verhouding. Ik vond deze producten altijd heel fijn, en was dan altijd heel erg gelukkig als ze weer eens een 1+1 gratis actie hadden. Tot ik er achter kwam dat ik sinds ik deze producten gebruik, dus veel meer last heb van droge plekjes rondom mijn ogen. Eerst gebruikte ik de op olie basis (de gele), deze vond ik altijd erg fijn en ik vond het olie gehalte wel meevallen. Ik waste mijn gezicht daarna nogmaals met water en dan was dat vettige gevoel weg.

Toen mijn fles op was, was er weer een 1+1 gratis actie, maar ik wist dat ik op reis ging en ik wilde graag een kleinere verpakking (beetje jammer dat die in de olievariant niet bestaat). Ik koos voor een mini micelair water (degene met de roze dop) en een mini speciale oogmake-up remover (de paarse), met het oog op dat ik dan speciaal iets voor mijn ogen had waardoor die droge plekken niet meer terug zouden komen.

Gar­nier Skin ac­ti­ve rei­ni­gings­wa­ter in oil 400ml €6,79
Gar­nier Skin na­tu­rals mi­cel­lair rei­ni­gings­wa­ter 400ml €6,45
Gar­nier Skin na­tu­rals mi­cel­lair rei­ni­gings­wa­ter 125ml
 €2,59
Gar­nier Skin active waterproof 2in1 oogreinigingslotion125ml €5,59

Helaas, het werd alleen maar erger, zelfs zo erg dat ik een paar dagen maar gewoon helemaal niks aan mijn gezicht heb gedaan om mijn huid te laten bijkomen. Gelukkig was de service bij mijn drogisterij heel fijn en mocht ik de gene die nog dicht waren terug brengen (door de 1+1 actie had ik dus van elk 2 gekocht, met in mijn hoofd dan kan ik voorlopig weer vooruit). Toen ik ze terug bracht zij de verkoopster tegen mij dat zij zelf ook niet tegen deze producten kon. Ik was ten einde raad.

Nivea

Wie had dat gedacht, terecht komen bij een van de bekendste merken in Nederland. Nivea is natuurlijk erg bekend en je hoort er eigenlijk altijd wel goede verhalen over. Maar in beautyland zie ik er amper producten van voorbij komen. Aangezien ik dus gevoelig ben voor Garnier (die producten liggen dus nu in mijn kast voor jan met de korte achternaam) werd mij ditmaal Nivea aangeraden.

Nivea waterproof oogmake-up remover 125ml €4,99
Nivea Sensitive & verzorgend micellair water
 €5,99
Nivea Sensitive dagcreme 
€8,49
Nivea Sensitive nachtcreme €7,99

Ik heb de producten nu een tijdje in gebruik, en ik ben erg enthousiast. Sinds ik ze gebruik is mijn huid veel rustiger geworden, ik heb geen droge plekjes rondom mijn ogen meer. Ik voel dat mijn huid meer gevoed is en niet meer zo strak staat als ik in de ochtend wakker word. En het ruikt ook nog eens fantastisch. Het is wel duidelijk dat naarmate je ouder word je huid ook meer aandacht nodig heeft, en tot anderhalf jaar geleden gebruikte ik niet eens dagcreme en al helemaal geen nachtcreme, en nu kan ik niet meer zonder.

Mijn gezichtsreiniging routine (avond) 5 stappen:

1: Ik begin met mijn ogen schoon te maken met de Nivea waterproof oogmake-up remover. Dit doe ik met watjes. (tip: hou het watje met in mijn geval de melk eventjes tegen je ogen aan voordat je begint te wrijven zo kan het een klein beetje inwerken en gaat je make-up er makkelijker af)

2: Ik doe een beetje Sensitive & verzorgend micellair water voor de gevoelige huid van Nivea op een watje en maar hier mijn gezicht verder mee schoon.

3: Als ik mijn huid even extra goed wil reinigen dan pak ik er een facewash bij, of de reiniger van Lush. Dit wrijf ik even in mijn handen en vervolgens op mijn huid, afspoelen met warm water en deppen met een schone handdoek.

4: Ik pak de tonic van Lush erbij en doe dit ook op een watje, hiermee haal ik het laatste beetje make-up van mijn gezin af.

5: Ik pak de Sensitive nachtcreme van Nivea en smeer dit met schone handen op mijn gezicht. Een beetje in masseren kan geen kwaad. (In de ochtend doe ik altijd de Sensitive dagcreme van Nivea op mijn gezicht)

Zo goed als nieuw!

Alle prijzen kunnen afwijken, ik heb de prijzen van Bol.com, Kruidvat en Albert Heijn

Vond je dit een leuk artikel en herken je dezelfde problemen met je gezichtsverzorging, laat dan even een berichtje achter onder het artikel. Welke producten gebruik jij altijd?

Liefs,

Rosita Elise

 

 

 

11 thoughts on “Beauty | Gezichtsreining routine

    1. Haha ik snap wat je bedoelt! Vraag anders eens in een Lush winkel waar welk product voor is. Ik heb me toen laten adviseren, ze hebben namelijk ook produxten speciaal per type huid. Vooral die gezichtsreiniging. (Mijn koekjes geur, was volgens mij voor een licht droge huid, iig paste hij bij me ik heb hem ondertussen zelf voor de 2e keer aangeschaft dus dat is al een lange tijd terug). Ik hoop dat je iets aan mijn artikel gehad hebt! Liefs

  1. Wat handig om te lezen wat iemand anders fijn vind aan producten. Ik ben dol op de Garnier micellair water en van hetzelfde merk de waterproof oogmake-up remover. Ook heb ik in de douche een facewash van Garnier staan en van De Tuinen een scrub met tea tree.

  2. Wat een fijne producten gebruik je zeg. Ik heb ook die paars-doorzichtige remover van Garnier en die vind ik zo geweldig! De Douglas producten lijken me ook erg fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.